Zázrak jménem Golden Milk

Dny se neúprosně zkracují a nám nezůstává nic jiného, než hledat zdroje sluníčka jinde. Kromě trávení volného času na čerstvém vzduchu si můžeme náladu na podzim zlepšit i jídlem a pitím. Dnes pro vás máme recept, který je populární zejména v zahraničí, ale i tady už jde vidět v kavárnách a obchodech.

Golden milk aneb „zlaté mléko“ je teplý nápoj, který využívá zejména léčivou sílu kurkumy a medu. Nádherně voní a žlutá barva okamžitě dodává pocit tepla. Navíc jsou med i kurkuma přírodní antibiotika. Jak tedy na to?

Co budeme potřebovat:

  • 2 šálky rostlinného mléka (kokosové nebo mandlové, kdo má rád může i kravské)
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička sušeného zázvoru nebo kousek čerstvého, jemně nakrájeného
  • 1 lžička skořice (nebo v celku)
  • 1 až 2 polévkové lžíce medu, záleží, jak máte rádi kurkumu, někdy je potřeba přisladit 🙂
  • pepř
  • kardamom
  • 1 lžíce kokosového oleje

V malém rendlíku smíchejte mléko s kořeninami a pomalu přiveďte k varu. Poté snižte na nejmenší plamen a ještě 3-4 minuty nechte prohřát. Na konec můžete a nemusíte scedit. Hotové zlaté mléko servírujte horké, nejlépe večer před spaním 🙂

Kde koupíte med APIMEL