3 důvody, proč zkusit pohankový med

V naší nabídce se specifický pohankový med neocitl náhodou. V minulosti lidé preferovali jiné druhy medu a to z jednoduchého důvodu, potřebovali sladit něčím příjemným a nevýrazným. Pohankový med zůstával v našich geografických končinách bokem a my ho dnes vracíme tam, kam patří. Na vaše stoly. Pokud stále váháte, čtěte dál.

je vzácný

Pohankový med vzniká, když včely sbírají nektar z květů pohanky. Ne, není tam uměle přimíchána. Všechny vitamíny včetně B1, B2, B3, C, vápníku a dalších se tam dostávají čistě přírodní cestou. Úplně stejně jako včela tvoří akátový med z nektaru nasbíraného z květů akátu, tvoří i med pohankový. Pohanka není pěstována v tak velkých množstvích, jako jiné zemědělské plodiny, a proto je pohankového medu méně než jiných druhů, snad s výjimkou medovicového medu. Dobrého bývá málo, proto si ho vážíme ze všech medů nejvíce. Má specifickou tmavou barvu, spolehlivě ho ale poznáte podle vůně „venkova“. Silné aroma ale nezastíní jeho jedinečnou karamelovou chuť.

je nejzdravější z medů

Obsahuje velké množství hořčíku a tzv. rutin. Největší podíl rutinu se nachází v pohankových květech, proto je ho v medu nejvíce. Léčivé účinky pohankového medu využívali zejména národy na východ od nás, Rusové, Ukrajinci a Poláci. Pomáhá při onemocnění cév a žil, čistí játra, pečuje o ledviny a doporučuje se při prevenci rakoviny. I z toho důvodu ho nabízíme pouze v úpravě RAW, tedy surový a tepelně neopracovaný. Pokud chcete uchovat jeho účinky, vychutnávejte si ho v původním stavu. Do čaje si nechte radši jiné druhy našeho medu 🙂 

pomáhá při nespavosti

Kvalitní spánek je dnes základním kamenem zdravého životního stylu. Řada z vás už určitě užívá hořčík v šumivých tabletách, které teď můžete spolehlivě vyměnit za lžičku medu před spaním. Hořčík bojuje s nervovým vypětím, stresem a svalovou únavou. Dejte si ho po večeři jako dezert a máte o spánek postaráno.

Kde koupíte med APIMEL